• WORK
 • CONTACT
 • El Olivo

  El Olivo

  2024

  Development

  UX/UI

  Fotografie

  The Client

  El Olivo Utrecht heeft mij gevraagd om hun website opnieuw te ontwerpen. Als ontwerper kreeg ik de boeiende opdracht om de online uitstraling, gebruikerservaring en visuele identiteit van hun website te herdefiniëren. El Olivo Utrecht is een populaire en geliefde eetgelegenheid in de stad, bekend om zijn mediterrane keuken en warme sfeer.

  Briefing

  El Olivo vroeg om een redesign van hun website omdat de huidige versie verouderd was en niet meer voldeed aan de verwachtingen van hun doelgroep. Ze wilden een moderne, hippe website die aantrekkelijk is voor jongere bezoekers en beter past bij hun eigentijdse imago. Het doel was om een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke site te creëren die de warme sfeer en de heerlijke mediterrane keuken van El Olivo  weerspiegelt.

  Daarnaast hadden ze specifieke wensen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze wilden de online vindbaarheid van hun restaurant verbeteren, zodat potentiële klanten hen gemakkelijker kunnen vinden via Google. Dit betekende dat ik niet alleen verantwoordelijk was voor het ontwerp, maar ook voor het optimaliseren van de content en technische aspecten van de site om betere zoekresultaten te behalen.

  reseverinigns Pagina

  Voor deze klant heb ik een speciale reserveringspagina ontwikkeld die perfect aansluit bij de stijl van hun website. In plaats van een standaard formulier heb ik gekozen voor een elegante popup, waardoor de gebruikerservaring intuïtiever en visueel aantrekkelijker wordt.

  Deze custom gecodeerde oplossing zorgt ervoor dat klanten eenvoudig en snel een reservering kunnen maken, zonder de website te verlaten. Aan de back-end biedt het systeem een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard, waar alle reserveringen duidelijk en gestructureerd weergegeven worden. Dit maakt het beheer van reserveringen efficiënt en stressvrij.

  Custom Menu

  Bij veel restaurants kom je vaak een standaard PDF-menu tegen. Voor deze klant wilde ik echter iets unieks en gebruiksvriendelijks creëren. Daarom heb ik speciaal voor hen een ingebouwde menu kaart ontwikkeld. Deze custom gecodeerde oplossing zorgt ervoor dat de gasten op een interactieve en aantrekkelijke manier door het menu kunnen bladeren, zonder de beperkingen van een traditionele PDF.

  Met deze aanpak kunnen we het menu dynamisch en up-to-date houden, waarbij het design naadloos aansluit op de rest van de website. Dit biedt een verbeterde ervaring voor de gebruikers en geeft het restaurant een moderne en professionele uitstraling.